За да сме максимално коректни с всички наши читатели и дарители, искаме да актуализираме информацията за семейство Йорданови/ Николови. От няколко месеца насам бабата и дядото на Лъчезар и Илиян са станали приемни родители за двете деца. По този начин те получават още 75 лв. за всяко дете месечно.

През последните години с доста усилия и благодарение и на всички дарители са успели и да си закупят едно жилище в Ботевград, за да не живеят повече под наем и децата да наследят нещо, заедно със селската им къща.

Те са благодарни за всяка помощ, още имат трудности, но не така големи и ще се радват на всяка и малка ваша по-нататъшна подкрепа.

След като през 2015 г. двете братчета Лъчезар (15 г.) и Илиян (14 г.) губят и двамата си родители, грижата за тях поема баба им по майчина линия, Цветана Йорданова. Впоследствие, в продължение на почти 3 г., благодарение на Вашата помощ г-жа Йорданова успява да посрещне всички изникващи нужди на децата спокойно. От нейно име изказваме благодарност на всички, които са оказали подкрепа до този момент и отправяме апел и за бъдеща съпричастност към семейството.

Трагичните събития през 2015 г. започват, когато от рак почива майката на децата, г-жа Ирина Николова. Подетата благотворителна кампания с участието и на фондация „Покров Богородичен“ не успява да помогне. Немного след това нова вълна от скръб залива посърналия дом – почива и баща им. Грижите за момчетата, които живеят в Ботевград, поема г-жа Цветана Йорданова, подкрепяна и от родителите на бащата на децата. Пенсиите на възрастните хора успяват да покрият неотложните разходи, но с цената на постоянна пестеливост и внимателно, и благодарно отношение към всичко, което имат. Трябва да се отбележи, че децата показват заложби в училище. Илиян е носител на много грамоти за отличен успех и е редовен участник на олимпиади по математика. Носител на отличителни грамоти е и Лъчезар. Двете деца имат и музикални наклонности – Лъчезар свири на тромбон, а Илиян на валдхорна и са част от Младежки духов оркестър, който има чести изпълнения зад граница.

Периодът 2018 – 2019 г. обаче се оказва изпълнен с изпитания за младежите. Както може да се предположи, двете деца носят в себе си болката от загубата, която дава своите проявления в тяхното израстване. В училище това дава отражение върху техния успех. През 2018 г. Лъчо е приет в Професионалната гимназия по компютърни системи и технологии в гр. Правец, където от септември 2019 г. започна своята втора година, вече в компанията и на своя по-малък брат Илиян. За да помогне да преодолеят трудностите от загубата на родителската опора, с съдействието на фондация „Покров Богородичен, за работа с децата е потърсена помощ на специалист.

Благодарение на Вашата помощ чрез кампанията „Виждам те“ талантливите деца получиха огромна подкрепа, за което цялото семейство благодари. Отправяме апел към всички, които биха желали да помогнат – нека не отказваме подкрепа за г-жа Йорданова, Лъчезар и Илиян и занапред. Всеки, който би искал да ги подкрепи, може да направи финансово дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението). Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal към pravoslavie.bg@gmail.com.

За повече информация: тел. (02) 987 1655, 087 980 9114, 0884 697 848;  pokrov.iseeyou@gmail.com ;

Допълнителна иноформация може да се намери ТУК и ТУК.

Научете повече за кампанията „Виждам те“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

five × 2 =