Да подкрепим мъничкия Стиви, за когото самоотвержено се грижи неговата майка Венцислава:

В рамките на кампанията „Виждам те“ в продължение вече на няколко години, Венцислава Митова посреща всички грижи на малкия Стивън (11 г.). Като самотна майка Венцислава се грижи и за баткото на Стиви,  шестнадесетгодишният Марио. Стиви е диагностициран със 100 % инвалидност и страда от дефицит на антитромбин 3, тромбофилия, детска церебрална парализа и тромб в дясното предсърдие.

Поради обстояелството, че оперативната намеса лекарите определят като твърде рискована, малкият Стиви е лекуван чрез внимателна рехабилитация и наблюдение, което включва чести контролни изследвания, кръвопреливания, медикаменти и укрепваща храна. Месечният доход на Венцислава от 930 лв. (вкл. месечна сума за личен асистент, месечни надбавки за дете с увреждания, детски надбавки на Стиви и на батко му) не успява да покрие разходите. Благодарение на вашата помощ обаче, Венцислава успешно посреща всички нужди на мъничкия Стиви, включително бе закупен през периода 2014-2017 г. напълно изплатен – вертикализатор – уред, който помага на дете с церебрална парализа да стои изправено, без чужда помощ.

Снимка: https://btvnovinite.bg/

Периодът 2018 – 2019 г. е едновременно изпълнен с надежди и радости, но и с дълбоки разочарования, болезнени и драматични събития за Венцислава. Първо младата жена получава подкрепа от предаването Нов дом (ТУК и ТУК), а впоследствие сключва брак и изглежда сякаш е на крачка да създаде семейството, за което е мечтала. За съжаление обаче последва разрив и разделяне на брачната двойка. Въпреки това следват опити за възстановяване на отношенията. Венцислава забременява и очаква трето дете, също желано и от бащата, независимо, че двойката живее разделено и до пълно събиране не се стига. В край сметка, в напреднала бременост и след оплитане в пъпната връв, майката губи очакваната рожба. По време на престоя на Венцислава в болница за Стиви се грижи нейният съпруг. За съжаление обаче до този момент двойката не е преодоляла проблемите в своите лични отношения и събирането на семейстово не е факт. Така, макар юридически Венцислава да е омъжена жена, тя продължава да се грижи сама, като самотна майка, за болния Стиви.

Обръщаме се към всички, които имат възможност да откликнат, с молба да продължим своята подкрепа за Венцислава и Стиви. Нека не преставаме да помагаме на една майка да дарява необходимите грижи и любов на своите деца до деня, в който ще може да го прави сама или с подкрепата на подходящия любим човек.

Ако искате да подкрепите Венцислава Митова и нейното семейство в кампанията „Виждам те”, можете да направите финансово дарение по сметката на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението).

Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal: email pravoslavie.bg@gmail.com.

 За повече информация: тел. (02) 987 1655(02) 987 1655, 087 980 9114, 0884 697 848; pokrov.iseeyou@gmail.com.

По-подробно за историята на Венцислава и Стиви можете да се прочете ТУК, ТУК и ТУК

Повече за кампанията “Виждам те” може да прочетете ТУК.

Заглавна снимка: Денислав Стойчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − 17 =