Да подкрепим Валентин, за да се подложи на целия необходим курс от лечение

Да помогнем на Валентин да се подложи на цялостно лечение и да победи своя здравословен проблем.

През месец април ви запознахме със случая на Валентин Христов от Велико Търново, баща на 4-годишно момченце (ТУК). След два внезапни припадъка за Валентин бе наложително замине за лечение в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ в София. Необходимите за целта средства възлизаха на ок. 700 лв., с които семейството не разполагаше. Благодарение на подкрепата на всички, които се отзоваха, сумата бе събрана бързо и г-н Христов можеше да започне своено лечение.

На 23 април Валентин постъпва в Пирогов. На 26 април на младия баща е направена ангиография и състоянието му е анализирано от проф. Николай Габровски. Проф. Габровски посочва, че Валентин се нуждае от 7 или 8 сериозни последователни манипулации, чрез които да се преодолее преплитането на кръвоносни съдове в дясното мозъчно полукълбо. След всяка интервенция се остава в болница за 7 или 15 дни, в зависимост от състоянието на пациента, следва изчакване в продължение на три месеца, след което се извършва нова манипулация.

Манипулациите се поемат от здравната каса. Семейството обаче не разполага със средствата, които са необходими за престой в болницата (по 6 лв. за Валентин и 20 лв. за неговия придружител всеки ден), както и за превоз до София – всяко отиване и връщане с автомобил е на стойност ок. 250 лв. Общата заложена сума, за да бъдат посрещнат всички възможни разходи, е ок. 7000 лв. Първата от манипулациите е насрочена за 8 май.

Към апела на семейство Христови се присъединява отец Михаил Михалев от с. Блатец, който също отправя молба за подкрепа. Валентин е брат на неговата съпруга.

Нека помогнем според силите си: „Който дава милостиня на този свят, получава там голяма милост от Бог“ – Св. Софроний Врачански.

За помощ на Валентин Христов:

IBAN: BG82CECB979010F7059100 (на името на Халиме Айшева Гьочева);

тел. за връзка със семейството: 0885 277 521

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани непосредствено от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 + 18 =