Да подкрепим Валентин, за да се подложи на целия необходим курс от лечение

Благодарение на вашата помощ, от месец април насам Валентин, брат на съпругата на отец Михаил Михалев от с. Блатец, премина две минипулации и се яви пред ТЕЛК. Вашата помощ позволи всички разходи по транспорт и престой м София, както и друго естество да бъдат поети. Състоянието на Валентин се подобрява и през месец ноември предстои изследване, което са установи дали са необходими още манипулации. Валентин обаче е помолен, в случай на необходимост, да бъде готов да се подложи на трета манипулация веднага след изследването. Транспортните разходи и престоят в София , в случай, че бъде извършена манипулация, възлизат на ок. 700 лв. (Валентин остава за възтановяване след всяка манипулация с придружител за около десетина дни). Събраните средства до момента, включително чрез кампанията от Хелпкарма (ТУК), са изразходвани. Сумата не е голяма, нека да помогнем на Валентин да разполага с необходимите средства през месец ноември.

Благодарение на вашата помощ Валентин се подложи на изследвания, премина първата оздравителна процедура, яви се пред ТЕЛК и средствата за транспорт във връзка с втората процедура са събрани. Семейството обаче се затруднява с изникващите транспортни и административни разходи. Нека продължим своята подкрепа, необходимите суми не са големи.

Да помогнем на Валентин да се подложи на цялостно лечение и да победи своя здравословен проблем.

През месец април ви запознахме със случая на Валентин Христов от Велико Търново, баща на 4-годишно момченце (ТУК). След два внезапни припадъка за Валентин бе наложително замине за лечение в УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“ в София. Необходимите за целта средства възлизаха на ок. 700 лв., с които семейството не разполагаше. Благодарение на подкрепата на всички, които се отзоваха, сумата бе събрана бързо и г-н Христов можеше да започне своено лечение.

На 23 април Валентин постъпва в Пирогов. На 26 април на младия баща е направена ангиография и състоянието му е анализирано от проф. Николай Габровски. Проф. Габровски посочва, че Валентин се нуждае от 7 или 8 сериозни последователни манипулации, чрез които да се преодолее преплитането на кръвоносни съдове в дясното мозъчно полукълбо. След всяка интервенция се остава в болница за 7 или 15 дни, в зависимост от състоянието на пациента, следва изчакване в продължение на три месеца, след което се извършва нова манипулация.

Манипулациите се поемат от здравната каса. Семейството обаче не разполага със средствата, които са необходими за престой в болницата (по 6 лв. за Валентин и 20 лв. за неговия придружител всеки ден), както и за превоз до София – всяко отиване и връщане с автомобил е на стойност ок. 250 лв. Общата заложена сума, за да бъдат посрещнат всички възможни разходи, е ок. 7000 лв. Първата от манипулациите е насрочена за 8 май.

Към апела на семейство Христови се присъединява отец Михаил Михалев от с. Блатец, който също отправя молба за подкрепа. Валентин е брат на неговата съпруга.

Нека помогнем според силите си: „Който дава милостиня на този свят, получава там голяма милост от Бог“ – Св. Софроний Врачански.

За помощ на Валентин Христов:

IBAN: BG82CECB979010F7059100 (на името на Халиме Айшева Гьочева);

тел. за връзка със семейството: 0885 277 521

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ! Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани непосредствено от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

2 thoughts on “Да подкрепим Валентин, за да се подложи на целия необходим курс от лечение”

  1. Защо сметката за превеждане на пари е на лице с мюсюлмански имена !? Православна ли е тази Халиме !?

    1. Валентин е брат на съпругата на отец Михаил Михалев, който възражда богослужението и духовния живот в енорията на с. Блатец през 2007 г. и оттогава полага усилия и за облагородяването на местния храм, който е на почти 150 г. Именно отец Михаил отправи молба за помощ в полза на нуждащия се Валентин и тази молба е повод за публикуване на апела.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

5 + six =