Да подкрепим Българската Православна Църква “ Св. Петка“ в Сайнт Петерсбърг, Флорида

Църковното настоятелство на Българска Православна Църква “ Св. Петка“ в Сайнт Петерсбърг, Флорида, се обръща към вас с молба за помощ и съдействие.

Покривът на нашата църква се нуждае от неотложен основен ремонт или пълната му подмяна, за което са необходими поне $ 10,000. До момента са събрани малко над 5 000 долара.
„В името на нашия Бог и нашата покровителка Св. Петка, Ви молим да проявите вашето милосърдие и да дарите средства според желанието и възможностите си. Даренията ще бъдат освободени от държавните такси. Бъдете живи и здрави и благословени!“, призовават сънародниците ни в САЩ.
Църквата бе осветена на 14 октомври от Драговитийския епископ Даниил, викарий на митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф. Сградата на църквата е строена като баптистка църква през 1931 г. Конструкцията е дървена с площ 1600 кв. фута. През 1977 – 78 г. е изградена пристройка с циментови тухли, която от горна страна е оформена като олтар и сцена, а под тях е разположено кухненско помещение с отделен вход. Олтарът е на по-високо ниво от останалата част на храма. Закупена е от българската общност в града на 18 ноември 2016 г. Максимален капацитет на сградата е 150 души, но оптимално може да побере 100 души. Обслужва се от свещеник Атанас Мегеров от Орландо, Флорида както и от гостуващи свещеници на БПЦ в Ню Йорк и Чикаго.
Може да помогнете на следния адрес www.gofundme.com

Снимки: https://www.facebook.com/saintpetka/

Източник: https://dobrotoliubie.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

1 × five =