Да подкрепим болната от детска церебрална парализа майка, Петя Кръстева.

В началото на 2017 г. ви запознахме със случая на самотната майка Петя Кръстева (ТУК и ТУК). През изминалото време оттогава, благодарение на вашата подкрепа, Петя успешно посреща редица свои нужди. Сред  тях бихме могли да посочим изпращането на Мариянка на зелено училище както през 2018 г., така и през 2019 г. и погасяването (2019 г.) на изтеглен преди няколко години заем в размер на 500 лв., който през 2017 г. бе достигнал с лихвите размер от ок. 1500 лв.

Петя Кръстева е на 33 години и е израснала по домове за деца, лишени от родителска грижа.  Положението на младата жена е усложнено както от обстоятелството, че няма свои близки и роднини, така и от това, че страда от детска церебрална парализа. Поради своето заболяване Петя е с 80% намалена трудоспособност и получава пенсия по болест. Последната обаче не достига и основно се изразходва по разходи за прехрана и квартирата на семейството в кв. Люлин.

Дъщеричката на Петя, Марияна, е на 10 години и понастоящем е в четвърти клас в 96-то СОУ „Лев Николаевич Толстой“ с изучаване на чужди езици. Успехът на детето от предходната учебна година е „Отличен“. През 2019 г. Петя забременява и очаква понастоящем второ дете. Бащата е Венцислав Георгиев, който е друг бенефициент от благотворителните кампании на фондация „Покров Богородичен“ (ТУК и ТУК).

Продължаваме подкрепата за Петя в кампанията на „Виждам те“ за помощ на хора в нужда и се обръщаме се към всички, които биха искали да й помогнат с молба да употребят следния контакт: сметка на фондация “Покров Богородичен”: Райфайзен банк ЕАД, клон 4, IBAN: BG92RZBB91551067092215, BIC: RZBBGSF (като посочите за кого е дарението).

Можете да направите дарение за кампанията “Виждам те” и чрез Paypal: email pravoslavie.bg@gmail.com.

Чисто и непорочно благочестие пред Бога и Отца е това: да пригледваш сираци и вдовици в техните скърби и да се пазиш неосквернен от света. (Иак 1:27)

One Comment

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three × three =