Да не отказваме помощ на нуждаещ се човек – сестра Серафима (Савка Димитрова)

Сестра Серафима (Савка Димитрова) е на 57 години. През 2012 г., поради неразбории, тя и още една сестра напускат манастира, в който приема монашество. Оттогава тя временно пребивава в различни обители и се издържа от отпусната й пенсия по болест. С Божия помощ постепенно болестта, от която страда престава да проявява симптомите си. Това обаче става причина за прекратяване на отпусната пенсия през есента на 2017 г. Междувременно се развиват глаукома и старческа катаракта, а от края на 2017 г. и сърдечно заболяване (тахикардия) (док. по-долу). През декември 2017 г. с. Серафима временно постъпва в болница за очни изследвания, а през януари се очаква да постъпи и за изследвания във връзка с тахикардията. Подготвят се необходимите документи за ново явяване пред ТЕЛК във връзка с глаукомата и евентуално сърдечния проблем, но докато процедурата завърши ще минат няколко месеца. През това време сестра Серафима няма да разполага със средства за ежедневни нужди и лекарства. Всеки, който има възможност и желание да помогне, може да го стори на следните контакти:

Телефон: 0887 558 615.

Средства в помощ могат да се преведат по банковата сметка, която до скоро е служела за получавана на пенсията по болест:

BIC: BPBIBGSF

IBAN: BG06BPBI79251057191201

One thought on “Да не отказваме помощ на нуждаещ се човек – сестра Серафима (Савка Димитрова)”

  1. Помилуй, Господи, сестра Серафима и я излекувай, защото си благ и човеколюбец! Към milostiv.org обърнахте ли се? Там някой може да помогне. Успех!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 × two =

*