Православните християни в с. Блатец започват кампания за възстановяване на стенописите във своя храм. С благословението на отец Михаил Михалев публикуваме апела им и се обръщаме към всички с молба за подкрепа:

Църковното настоятелство при храм – ,,Свети Свети Кирил и Методий“ село Блатец, общ. Сливен стартира дарителска кампания за възстановяването на стенописите на храма!

Храмът е построен през 1872 година и осветен от Блаженнопочившия Сливенски митрополит Серафим през 1884 година.

На 16.10.2014 година Сливенския митрополит Йоаникий тържествено донесе след едноседмично посещение в Сливен, копие на иконата на Пресвета Богородица Керкирска, която е дарение от православната църковна общност ,,Елеон 2000″ Йерусалим с личното участие на г-жа Нина Иванова, бесарабска българка с корени от село Блатец.
Проектът за възстановяване на стенописите е на Мартин Маринов, млад иконописец и художник също с корени в село Блатец.

Банковата сметка на Храма е в Уникредит Булбанк
BIC UNCRBGSF
IBAN BG89UNCR70001523356502.

Страничка на храм ,,Свети Свети Кирил и Методий“ село Блатец във Фейсбук.

МОЛЯ, ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ!  Всеки един апел, който не е на фондация „Покров Богородичен“ има посочени свои контакти за подкрепа (банкова сметка, адрес, телефон за връзка и др.). Фондация „Покров Богородичен“ има своя сметка за дарения, която се употребява за различни апели, организирани пряко от фондацията, включително и кампанията „Виждам те“, популяризирана чрез страничката на Дякония. Умоляваме всички дарители да се насочват към конкретно посочените контакти за дарения, които в повечето от случаите не са тези на фондация „Покров Богородичен“. Фондация „Покров Богородичен“ предава всички дарения и води точна отчетна документация за това. Но предаването на дарение, което не е по кампания на самата фондация, отнема време, затруднява и забавя пристигането на дарението поради причини от отчетен и организационен характер.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + thirteen =