7b7a8f7683f42cbfd73d1166474b2098

Приключила кампания.

На 11 декември от 11 ч. в Енорийския център при столичния храм „Покров Богородичен” ще бъде открита благотворителната изложба „Светлина от Светлина”.

Автор на снимките е Светлана Иванова-Духарска, която кани на празнична фоторазходка из Израел и Светите земи: „Това е моят Рождественски подарък за всички хора от енорията. Прииска ми се да споделя с тях няколко прекрасни мига от моето пътуване по стъпките на Христа. Благодаря на ръководството на центъра, че приеха присърце идеята ми!”

Изложбата включва фотографии, направени в периода 15 – 20 май 2015 г., по време на поклонническо пътуване до Израел и Палестина. За него Светлана споделя: “Вярвам, че Бог ни призовава поотделно! Аз бях призована именно с това пътуване. За мене то беше като Божие откровение. Да си призная, нито го бях търсила, нито планирала. До последно се колебаех дали сега му е времето. Тръгнах, за да придружа майка ми, по нейна молба. Завърнах се съвсем нов човек!”

Светлана е православна християнка, майка на две деца. Обича фотографията като начин за изразяване на личния поглед към света.

e7029b420afc1a59c3a5e036a97adaa3Подредбата на снимките е дело на иконографа Елисавета Благоева. Набраните средства от продажбата на фотографиите ще бъдат дарени за подпомагане дейността на Енорийски център „Покров Богородичен”.

„Предпочитам репортажната фотография и пейзажите. Интригуват ме детайлите, геометрията, архитектурата, природата. Обичам да снимам и хора, но дискретно, без да ги карам да ми позират”, казва още Светлана.

Изложбата ще е отворена за посещение до Йордановден в работното време на Енорийски център „Покров Богородичен”: всеки делничен ден без понеделник от 15.30 до 18.00 ч.; събота от 10.00 до 16.00 ч.

Входът е свободен. Заповядайте!

Адрес: ул. „Георги Данчов Зографина“ № 2, 1606 София (зад Хотел Родина).

Енорийският център „Покров Богородичен” е уникално място за София и страната, където от 18 години се организират и провеждат разнообразни църковно-образователни курсове за деца и възрастни. Дейностите се провеждат по инициатива и със съдействието на свещениците и миряните от храм „Покров Богородичен”. В центъра се оказва подкрепа на хора в затруднено социално положение, организират се изложби, концерти и тържества. На разположение е и библиотека с над 2 000 заглавия православна и художествена литература на български руски, английски и гръцки език.

Снимки:

1. На излизане от тъмницата, където е държан затворен Иисус Христос

2. Един от най-старите манастири в света „Св. Сава Освещени”, в долината Кедрон

Източник: https://dveri.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 − 14 =