Голямата част от изпратените творби за предварителното издание на конкурса „Любородие“ за съжаление не бяха съобразени с посочената тема. Въпреки това най-добрите участници ще получат поощрителни награди и произведенията им ще бъдат публикувани в първото издание на „Вяра, род, език“. В него ще обявим официално началото на фотографски конкурс по темата „Будителят днес“ с награда – поклонническо пътуване за двама!

За да се абонирате за получаването на електронно издание на списанието, изпратете ни на plamih@abv.bg съобщение с тема: „Будител“… Защото будителят си ти!

Заповядайте за участие с материали в православно списание и конкурс на родолюбива тематика:

С благословията на Ловчански митрополит Гавриил, ръководител на културно-просветния отдел на Светия Синод, и по инициатива на Сдружение АБВГД започва издаването на православно-културно списание с будителски цели – „Вяра, род, език“.

Предварителният замисъл е списанието да съдържа публикации в седем категории:

Бог да пази България! (Актуални въпроси по връзката между Църква, държава и училище);
Усещане за святост (Събития от живота на Църквата и скоро честваните светии);
Добро и зло (християнска нравственост и добродетели);
Истинна вяра (основи на Православието);
Традиции и памет (българска история и народно творчество);
Език свещен (старобългарски и църковнославявски, молитви и богослужебни текстове);
Любородие (конкурс за творчество).

Списанието е насочено особено към младите църковни и нецърковни хора – ученици и студенти с цел да привлече първите към съучастие и да докосне вторите за красотите на родната православна култура и свързаната с нея българска история.

„Вяра, род, език“ ще бъде електронно издание, което разчита на вярващите за своето въздействие и съдържание. Всички, които желаят да публикуват свои материали в някоя от  посочените категории – статии, разкази, снимки, рисунки, народно творчество и др., могат да ги изпращат за одобрение на адрес:  plamih@abv.bg (Пламен Михайлов).

По повод на предстоящата поява на първия брой, списание „Вяра, род, език“ обявява и първото издание на конкурса Любородие на тема „Будителят днес“. Изпращайте своите своите снимки, рисунки, поезия и разкази до 17-ти юни на адрес plamih@abv.bg като посочите трите си имена, възраст и телефон за връзка. Най-добрите творби ще намерят място в списанието, а един от участниците ще спечели поклонническо пътуване за двама! Наградите ще бъдат обявени на 19-ти юни в чест на нашия вдъхновител св. Паисий Хилендарски.

Очакваме вашата активност и се надяваме заедно да събуждаме родолюбиви и христолюбиви чувства у младото българско поколение – с Божия помощ и по застъпничеството на всички български светии!
С нами Бог!

Възможностите са към този етап списанието да се разпространява предимно по електронен път, но с обща подкрепа е възможно да бъдат събрани средства и за книжни издания. От името на редакторския колектив, отправяме апел и за материална подкрепа – допълнителна информация може да се почерпи на адрес:  plamih@abv.bg (Пламен Михайлов).

Сдружение АБВГД във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − five =