Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” продължава просветните традиции на първото българско училище в гр. Варна.

С благословението на Варненския и Великопреславски Митрополит Йоан за трета година се организира Летен младежки форум. Форумът е време за среща с младите хора и за приближаване на християнските ценности и традиции до тях. Той дава възможност на младежите да се включат в обучения, водени от богослови, свещеници и психолози, и да прекарат заедно  свободното си време. Ще има нови запознанства, срещи с интересни личности и посещение на манастири и църкви – символи на християнската история на България и на нашия град.

Тази година Летният младежки форум ще се проведе от 5 до 9 август и ще включва двудневно поклонническо пътуване до Рилския и Троянския манастир и двудневна програма в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия”. Участници във форума могат да бъдат младежи на възраст от 14 до 18 г. Подборът ще бъде направен с конкурс за есе на тема: „Какво е истинското приятелство?” Есетата трябва да се изпратят до 26 юли 2018 г. на електронната поща на Духовно-просветния центърarchangel.bg@abv.bg

Източник: http://arhangel.bg/;

Допълнителна информация за Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” и как можем да бъдем полезни ТУК; Скорошни инициативи на Центъра:

Предстои традиционният детски пленер в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил”, Варна;

Заповядайте на беседи, посветени на семейството в Духовно-просветен център „Св. Архангел Михаил” (Варна);

Нова светла детска проява в Духовно-просветния център „Св. Архангел Михаил”;

Традиционна милосърдна инициатива край храмовете „Св. Николай Чудотворец“ и „Св. Архангел Михаил“, Варна“.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seven − 2 =