С благословението на Видински митрополит Даниил към митрополитския храм на Видинска св митрополия „Свети Николай Мирликийски“ се организира православно неделно училище, което вече събира своите ученици. На първо време светлата инициатива предлага на децата:

ВЕРОУЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА – запознаване с основните истини на Православната вяра, евангелските добродетели, живота на светците на православната църква, църковните празници и традиции. Уроците са насочени да направят достъпни за децата осмислянето на православната вяра и начин на живот в съвременния свят. Вероучението оформя и усъвършенства подрастващата личност, дава на детето любов, увереност, посока и надежда в Христос.
Ръководител: преподавател по религия, Елена Велкова

ШКОЛА ПО ИКОНОПИС – за запознаване с технологията на православната икона, нейния език, символика, духовна ценност и предназначение. Занятията ще са теоретични и практически, с цел децата да получат богословска подготовка и познания за православната икона.
Ръководител: преподавател по религия и иконопис Елена Велкова

ШКОЛА ЗА ДРАМАТИЧНО И КУКЛЕНО ИЗКУСТВО – ще работи по творби на български и класически автори за запознаване и приобщаване на децата към изконните български и общочовешки ценности.
Ръководител: режисьор на куклен театър г-жа Мария Петрова

Новата 2018/2019 учебна година ще се открие на 14 октомври 2018 г.(неделя), от 11:30 часа , в обновената зала на неделното училище в сградата на Епархийското училище до храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“, Видин.

Неделното училище приема в обявените школи деца и юноши от 5 до 18 години, като възрастовите групи ще се оформят в началото на учебната година.

Занятията ще се провеждат:
Вероучение: неделя от 11.00 часа
Школа иконопис: събота от 10.00 часа
За контакти: тел: 0884 524 610
Школа драматично и куклено изкуство: събота от 11.00 часа
За контакти: тел: 0879 377 442

Източник: http://www.bg-patriarshia.bg/https://www.verouchenie.com/

Свързани публикации:

Неделно училище и школи по изкуства в храм „Св. Атанасий“ – възможност за родителите от Варна

Записвания за Неделното училище към Ловчанска света митрополия

Курсът за източно-църковно пеене към Православния информационен център в Благоевград открива детска група за начинаещи

Нова учебна година в Енорийския център при храм „Покров Богородичен“ – възможност за записване

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 − one =