С кратък материал страничката на Добротолюбие разкрива постигнатото с усилен труд в Петрич в полза на предмета „Религия“:

Над 1500 ученици от първи до трети клас, както и около 400 деца от подготвителните групи изучават предмета „Религия“ в община Петрич. 

За втора поредна година в най-югозападната ни община малчуганите се възпитават в устоите на православната вяра. Припомняме, че община Петрич бе пионер за област Благоевград по отношение на въвеждането на предмет «Религия» в предучилищна възраст, първи, втори и трети клас, като избираем предмет от учениците.

Графикът за изучаването на предмета е изготвен съвместно с директорите и е съгласуван с инспектората по образование. Освен в Петрич предмета „Религия“ се изучава в Сандански, Гоце Делчев, Банско и Благоевград. Неврокопска св. митрополия е първата епархия у нас, която започна да прави детски летни лагери, които се провеждат повече от 20 години в Хаджидимовския манастир.

Православният-информационен център в Благоевград пък организира години наред поредици от занимания с деца и младежи, както в информиране и изучаване на вярата, така и в превантивни дейности срещу наркоманията и сектантски заблуди. 

Източник: https://dobrotoliubie.com/

Снимка: https://www.verouchenie.com/

Свързани публикации:

В дните около Св. Благовещение Ловчанска св. митрополия отправи Възвание в полза на предмета Религия-Православие

Девет години добротворство в Православния информационен център към Неврокопската св. митрополия

Да подкрепим добротворството в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × 2 =