Благотворително събитие – среща с Христо Атанасов, който помага на деца и младежи в нужда

През месец декември, благодарение на член на Православна младеж , информираме православните християни за нуждите на един човеколюбив мъж от с. Леденик край Велико Търново – Христо Атанасов, който над 20 години подпомага хора, които са изпаднали в беда – останали без покрив и прехрана.

На 26 януари, петък, от 19:00 часа предстои среща с Христо Атанасов в „Клуба на пътешественика“ (ул. Сердика №19, София). Всички желаещи биха могли да се запознаят лично с г-н Атанасов и да получат информация за хората, на които той помага. Всеки е добре дошъл. Събитието има благотворителен характер – всеки, който има желание, би могъл за обсъди с г-н Атанасов начините, по които може да бъде полезен на хората в нужда, които той е приютил.

Събитие относно срещата с Христо Атанасов във Фейсбук:

Има пътища, които водят към красиви оазиси в пустинята, към необятния космос или дълбоки пещери в недрата на Земята.

Но има и един автентичен път към сърцето, по който тръгва нашия гост преди 25 години. Път към сърцето на десетки животи, които се срещат с него и намират това, което други не успяват да им дадат.

Това е Христо Атанасов – носител на наградата ‘Достоен българин’ за 2007 г., авантюрист, благодетел и човек с невероятна история.

На 26 януари в „Клуб на пътешественика“ Христо ще подбере най-интересните моменти от живота си и ще разкаже за пътуванията си, срещите с хора и мечтите си.

Oт 25 години великотърновският бизнесмен Христо Атанасов помага на деца и младежи, изпаднали в нужда. През комуната му в търновското село Леденик са преминали десетки млади хора, на които той е подал ръка. Някои от тях са поели протегната длан, вслушали са се в съвета на своя благодетел и днес имат свой дом, семейство и работа. Никога не пропускат да се отбият при чичо Христо, за да му кажат колко са му признателни и колко много го обичат. Нашенският Жан Валжан през 2007 г. бе удостоен със званието „Достоен българин”. Да се снимат с него на опашка тогава се редяха министри и депутати. Днес той отдавна е забравен и е затънал в дългове. Твърди обаче,че докато диша и живее, няма да се откаже от каузата си.

МЯСТО: Клуб на пътешественика
ДАТА: 26 януари 2018
НАЧАЛЕН ЧАС: 19:00 ч.
БЛАГОТВОРИТЕЛНО СЪБИТИЕ
Клуб на пътешественика не събира вход за събитието. По своя преценка и желание гостите на клуба могат да направят финансово дарение или да подпомогнат каузата на Христо Атанасов по друг начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

two × one =