Приключила инициатива.

Продължава благотворителният базар, който организираха децата в храм „Въздвижение на Св. Кръст Господен” в кв. Лозенец, София:

Един от най-новите храмове в столицата – „Въздвижение на св. Кръст Господен“ – осветен от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит преди по-малко от година (тук), вече има работещо неделно училище и добре организирана енорийска дейност, насочена към приобщаване на жителите на кв. Лозенец към църковния живот.

В криптата на новия храм се устройва енорийски център за неделното училище и други образователни и социални дейности. Енорийските свещеници, учителката и децата сами събират необходимите средства за изграждането му чрез различни инициативи.

С благословението на о. Василий, предстоятел на храма, на 27 май, Петдесетница, децата от неделното училище организираха благотворителен базар в подкрепа на строящия се енорийски център. Той се проведе в двора на храма след празничната св. Литургия. В него са включени книги на издателствата: „Св. вмчк Георги Зограф”, „Двери“ и “Корпорация Развитие”. Цените на изданията, дарени специално за каузата, бяха леко завишени, за да се подкрепи образователната инициатива.

Базарът продължава да е отворен и всеки, който иска да допринесе за по-бързото оборудване на енорийския център може да посети храма и да си закупи от книгите.

По време на кампанията в неделя за децата от неделното училище и от квартала беше организирана детска работилница. Малчуганите правиха гълъби от хартия за празника Петдесетница и голямо табло с църкви.

Празникът ни завърши с игри и създадени нови приятелства. Организаторите благодарят на всички, които са се включили в инициативата и се надяват, че книгите, които са си купили ще им бъдат полезни.

Източник: https://dveri.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

sixteen + two =