На 07.12.2017г. се състоя благотворителен Рождественски концерт в митрополитския храм Св. Николай в град Видин.

Инициативата е свързана с традициите на добротворство в навечерието на Рождественско-новогодишните празници, като каузата е да се подкрепят талантливи деца от Видин.

С благословението на Врачанския митрополит Григорий, наместник на Видинската епархия, организатори на събитието бяха: Архимандрит Антим – протосингел на Видинска св. митрополия и домакин в качеството му на председател на Църковното настоятелство при митрополитския храм, Национален Алианс за социална отговорност, фондация “Подкрепа за реализация” Видин,  Дамски Лайънс клуб “Вида” Видин и други.

Концерта бе открит с беседа и въведително слово от Архимандрит Антим на тема: “Рождество Христово и християнската благотворителност”. Като дарители с участие на символичната сцена се изявиха с песни и рецитали за Рождество Христово талантливи деца от “Детски драматичен център” гр. Зайчар, Република Сърбия и ученици от СУ “Св.СВ. Кирил и Методий” в гр. Видин.

За втора поредна година се реализира под егидата на Църквата  тази проява, като от събраните средства през 2016 година бяха подпомогнати четири ученика от Видин в  усъвършенстване на техните таланти, умения и познания. Съгласно установените критерии за подбор и тази година ще има четири ощастливени деца.

Източник и снимки: http://vidinskamitropoliya.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

nine − one =