Приключила кампания.

Манастир „Св. св. Петър и Павел”, гр. Свищов, кани православни християни на 25 август 2017 г. (петък) и 26 август 2017 г. (събота), от 8.30 ч., да участват в извършване на безвъзмездна трудова дейност в манастира (харизанство). Извършват се строително-ремонтни, градинарски и домакински работи за благоустройване и благоукрасяване на светата обител. Харизани могат да бъдат пълнолетни мъже и жени.

Харизанството е вековна традиция в Православната църква, при което православни християни подпомагат даром с труда си храмове и манастири. Пример за това днес е харизанството във връзка с поддръжката на българския светогорски манастир „Св. Георги Заграф“.

Този, който е отделил от времето си или от средствата си, за да помогне на светите храмове и манастири, бива възнаграден многократно от Господ – лично, както и неговите близки. Примери за това има много.

Инициативата се случва за втори пореден месец и се провежда с благословението на отец Антон Николаев от манастира „Св. св. Петър и Павел“.
За повече информация:
Илиян Пламенов, тел.: 088/ 885 47 43; отец Антон Николаев от манастир „Св. св. Петър и Павел“, тел.: 088/ 968 23 13

Допълнителна информация за предстоящата инициатива резюме от участието на г-н Илиян Пламенов в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново;

Допълнителна информация за първата проява на инициативатаРепортаж на Здравка Маслянкова за предаването „Преди всички“ с участник г-н Илиян Пламенов.

Заглавна снимка: https://www.borbabg.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eighteen − 2 =