Проповедта навлезе в ежедневието на доброволческата кухня при храм „Св. Николай Чудотворец“ в квартал „Грамада“ в Благоевград:

Тази неделя (26.11.2017) доброволците от кухнята за бедни към църквата „Св. Николай Чудотворец“ в квартал „Грамада“ в Благоевград отново раздадоха над 100 порции на социално слаби съграждани. Менюто беше леща, салата зеле и моркови. Раздаден беше и хляб. Доброволческата кухня към църквата получи и голямо дарение от дюли, което набързо превърна в компоти.

Новото около църковния живот в храма „Св. Николай Чудотворец“ в квартал „Грамада“ са започналите проповеди, които запознават идващите хора с православните ценности. Така освен обедното меню, всеки отнася със себе си и по нещо, над което може да размишлява и което да го подкрепя в ежедневието му до следващата неделя.

Ако искате да получите повече информация как може да сте полезни на инициативата, може да отидете на място в църквата „Св. Николай Чудотворец“ или в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия, намиращ се на ул. „Тракия“- 3 в Благоевград. Необходимо е само желание!

На тези места може и да се осведомите за текущите работилници, които църквата организира – хорово пеене, рисуване, „Неделно училище“ и журналистически клуб.
Информация за текущите нужди на църквата и кухнята също може да откривате, ако се присъедините във фейсбук групата „Ако си дал на другия“.

Източник: http://pic-blg.com/

Допълнителна информация може да намерите и тук: Да подкрепим добротворството в Православния информационен център на Неврокопска света митрополия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × five =