Заповядайте на откритата ни беседа на тема: „Зависимости сред младежите в светлината на Православието. Алкохолни и наркотични зависимости“.

Беседата ще се проведе на 7 март 2019 г. в Енорийския център на храм „Св. св. Кирил и Методий“.

Лектор ще бъде клиничният психолог Петър Петров, който работи като специалист в Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм, (Централно управление – гр. София). Петър Петров е също така психологически експерт на ЦРИК „Св. св. Кирил и Методий“ и училищен психолог.

След като през м. февруари т.г. организирахме беседа за тютюнопушенето и шаманизма като психофизиологическа и окултна зависимост, с предстоящата беседа за алкохолните и наркотичните зависимости сред младежите лекторът ще навлезе в детайлите на този проблем и ще набележи някои практически клинични и духовни методи за неговото преодоляване. В беседата ще бъдат разгледани медицинските психологически измерения на тези зависимости и тяхната същност. Освен това ще бъдат анализирани духовните измерения на синдрома на зависимост към психоактивни вещества (ПАВ). Мирогледната криза у съвременния човек и тясно свързаната с него зависимост към ПАВ ще бъде осветлена според учението на Православната Църква. Лекторът ще разясни и основни аспекти на същността на пътищата за терапия на зависимостта към ПАВ – ще говори за православния начин на живот и пътя на обо̀жението.

Модератор на беседата ще бъде д-р Десислава Панайотова, директор на ЦРИК и на Енорийския център при храм „Св. св. Кирил и Методий“, експерт „Програми и проекти“ в Културно-просветния отдел при Св. Синод на БПЦ-БП.

Аудиторията ще може да задава конкретни въпроси на лектора Петър Петров.

Заповядайте!
7 март 2019 г.
Начало: 18,00 ч.
ВХОД СВОБОДЕН.
Адрес:
Храм „Св. св. Кирил и Методий“, гр. София
Ул. „Г. Вашингтон“ № 47 (до Женския пазар)
Енорийски център, ет. 1 – Лекционна зала

Източник: https://mitropolia-sofia.org/

Свързани публикации:

Беседа на тема „Зависимости при децата и как да се борим“ ще се проведе в храм „Рождество Христово“ в София

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

seventeen + twenty =